BIOGRAFIE


NOODLOT TE LIJF MET OPTIMISME

Ivan Kindt is geboren op 28/06/1971. Op 07/07/2007 kreeg Ivan Kindt een ongeval met zware gevolgen. Zijn beide benen moesten geamputeerd worden tot juist boven de knie. Een klap natuurlijk voor de man, maar hij bleef niet bij de pakken zitten. De positieve ingestelde Ivan werkte keihard aan zijn revalidatie en probeert tot op vandaag zo vaak mogelijk te stappen met zijn twee beenprothesen. Dit kan niet altijd en dus is ook de rolstoel een deel van zijn leven geworden. Op het moment van zijn ongeval werkte de man al 17 jaar als meestergast bij een bouwfirma. Ook hier paste hij zich al snel aan. Hij liet zich omscholen tot technisch tekenaar en kon zo bij dezelfde firma aan de slag blijven, fulltime zelfs.

Omdat hij vroeger ook altijd sportief was, dit als voetballer en zwemmer, ging hij op zoek naar een nieuwe uitlaatklep. Toen ontmoette Ivan iemand uit het rolstoeltennis en hij was meteen verkocht. Hij trainde keihard om zich erin te vervolmaken, deed alle criteriums in België mee die hij kon en wist binnen de twee jaar Belgisch Kampioen te worden in het enkel- en dubbelspel, eerst in de C-reeks en later ook in de B-reeks. Elk spel dat Ivan speelde probeerde hij te analyseren in detail om zichzelf verder te kunnen verbeteren. Zo groeide Ivan in vier jaar tijd van een C-speler naar een A-speler.

Als A-speler kon hij dan overstappen naar de volgende uitdaging, meedoen aan zijn eerste officiële wedstrijd op internationaal niveau, dit was op datum 26-07-2012 op het ITF 1 BELGIAN OPEN tornooi te Namen.

Sindsdien probeert Ivan ieder jaar ook verschillende competitie wedstrijden te spelen, metname criteriums in België, toernooien in Nederland en ITF tornooien in België, Nederland en Frankrijk, dit uiteraard naargelang het lukt om te combineren met zijn werk, want werken blijft nog altijd prioriteit.